Laadinfrastructuur en smart charging

Core business of voor jullie parkeerterreinen?

Dat het energieverbruik door elektrische voertuigen zal toenemen, staat vast. Er ontstaat een nieuwe markt, een nieuw ecosysteem tussen de energie- en mobiliteitsmarkt. Hoe speelt jullie bedrijf daarop in met een businessmodel rond laadinfrastructuur, binnen jullie core business of voor de parkeerterreinen die jullie beheren?

Wordt laadinfrastructuur core business? Dan krijgen jullie:

 • Een strategie die helder maakt welke rol jullie willen spelen in de laad- en energiemarkt.
  Bijv. focus op de B2B-markt als CPO 
 • Een business concept dat die strategie vertaalt naar een globale propositie.
  Bijv. laadinfrastructuur op bedrijfsparkings voor werknemers
 • Een businessmodel dat jullie aanbod glashelder maakt, met bijhorend verdienmodel.
  Bijv. verkoop laadpalen met service- en onderhoudscontract
 • Een go-to-marketstrategie, waarmee jullie pragmatisch de markt betreden.
  Bijv. fase 1: aanpak via concessiehouders
 • (Optioneel) een uitgewerkte propositie en organisatie, waarbij we jullie helpen bij partnerselectie, marketing en organisatie-ontwikkeling. 

Om die resultaten te boeken, brengen we eerst jullie noden en huidige situatie in kaart: welke kennis is er al, wat hebben jullie nodig? Daarna werken we samen een traject op maat uit, waarbij we jullie ondersteunen van strategie tot implementatie. Het doel? Een heldere focus in een markt boordevol mogelijkheden.

Zijn jullie locatie-eigenaar? Zo helpen we jullie:

 1. Eerst bekijken we samen of en welke laadinfrastructuur voor jullie interessant is en denken we mee over mogelijke verdienmodellen.

 2. Komt er groen licht, dan evalueren we de locatie en eventuele bestaande infrastructuur, om de sterktes ervan maximaal te benutten.

 3. Tot slot helpen we jullie zoeken naar de juiste leverancier(s) voor van laadinfrastructuur voor jullie parkeerterrein(en). Daarbij maken we bijv. gebruik van een model RFP/bestek voor laadinfrastructuur, -software en -diensten.

Zet vandaag een stap vooruit

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek waarin we in kaart brengen waar jullie nu staan en wat er bij jullie speelt. We denken graag al met jullie mee!

Wij werken onder meer samen met

Voor Netwerkorganisaties