Roel Vanderbeuren

Roel is een ervaren expert duurzame mobiliteit met een sterke focus op de mobiliteit bij ondernemingen en organisaties. Bij werkgevers introduceert hij nieuwe mobiliteitsplannen en -concepten en ondersteunt bij de vergroening van het wagenpark. Overheden kunnen op zijn strategisch advies rekenen bij plannen voor de fiets, deelmobiliteit en parkeren.

Al sinds 2009 is Roel aan de slag in de wereld van duurzame mobiliteit. Hij startte zijn mobiliteitscarrière als projectmanager bij BBL en Mobimix en adviseerde vanuit die rol tal van bedrijven en overheden in de transitie richting elektrisch rijden en een duurzamere mobiliteitsmix. Hij stond zo onder meer mee aan de wieg van de eerste projecten rond het mobiliteitsbudget bij ondernemingen en de introductie van elektrische voertuigen bij bedrijven en leasingmaatschappijen. Later werkte hij als mobiliteitsadviseur voor het beleid in de Stad Gent.

Via zijn opleiding Sociaal Beleid en zijn professionele ervaring, is Roel sterk gefocust op het veranderingsproces richting duurzamere mobiliteit. “De grootste uitdaging ligt niet in het bedenken van de slimste mobiliteitsoplossingen, maar in het change traject voor de mensen dat ermee gepaard gaat.”

Voor Netwerkorganisaties