Nils Hooftman

Nils is een technisch opgeleide ingenieur in de wereld van duurzame mobiliteit. In zijn jaren als vorser aan de VUB deed hij o.m. onderzoek naar de praktijkemissies van personenwagens, de Europese wetgeving hierrond en modelleerde hij de klimaatimpact van de Europese voertuigenvloot. Nils behaalde een doctoraatstitel in de ingenieurswetenschappen in 2018.

Hiernaast is hij thuis in de wereld van de levenscyclusimpact van verschillende soorten voertuigaandrijvingen, gaande van de productie van het voertuig en diens brandstof/energiedrager, over het gebruik tot de uiteindelijke recyclage. Op beleidsniveau werkte Nils jarenlang als technisch adviseur in de Ecoscorewerkgroep, en leidde hij het eerste Vlaamse project waarbij gebruik werd gemaakt van remote sensing om uitlaatgassen van grote vloten te analyseren. Op Europees niveau werkte hij o.m. in het project uCARe, waarbij de focus ligt op de praktijkuitstoot van de bestaande vloot aan persoon- en vrachtwagens, waar wetgeving zich veelal beperkt tot de impact van op nieuwe voertuigen.

Binnen The New Drive is Nils uitgegroeid tot de TCO-expert (Total Cost of Ownership) en focust hij zich op de kansen voor zero-emissie logistiek in België. In zijn vrije tijd probeert Nils zoveel mogelijk te begrijpen van wat er rond hem te zien is in de natuur en verzamelt hij daarvoor stapels boeken. Ze kunnen lezen zal iets zijn voor wanneer zijn jonge kroost wat meer leeftijd heeft. Hiernaast engageert hij zich maatschappelijk in de lokale milieu-, jeugd- en cultuurwerking in zijn gemeente Kruibeke.

Voor Netwerkorganisaties