The New Drive nieuwsbrief 7 maart 2023

Verkeersveiligheidsbarometer

“Nooit eerder zoveel fietsdoden als in 2022”. Dat zijn de ontnuchterende cijfers uit de Verkeersveiligheidsbarometer die Vias institute op 22 februari bekendmaakte.
Minister Lydia Peeters benadrukt in een eerste reactie het belang van inspanningen op vlak van veilige infrastructuur en de strijd tegen overdreven snelheid.
Ook The New Drive werkt mee aan meer verkeersveiligheid, vorig jaar onder meer via het project ‘Coaching van lokale besturen inzake verkeersveiligheid in de bebouwde kom’ in opdracht van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Wilt u als organisatie of lokaal bestuur ook aan de slag voor meer veiligheid in het verkeer?
Contacteer dan onze collega Dana Deliever.

Panelgesprek Belfa

Op donderdag 16 februari werd The New Drive uitgenodigd op het event van Belfa, de ‘Belgian Facility Association’ om in het afsluitend panelgesprek te zetelen. Onze collega Arthur gaf zijn mening over de snel veranderende context van de mobiliteit in België. Ook de vergroening van utilitaire voertuigen en hun laadmogelijkheden kwam aan bod, evenals het thema waterstof.

Gedurende de dag werden de aanwezigen, die elke dag met mobiliteit binnen hun onderneming of organisatie geconfronteerd worden, verblijd met uiteenzettingen over thema’s als de nieuwe fiscaliteit, mogelijkheden qua vernieuwende mobiliteitsstrategieën, het mobiliteitsbudget en de technische aspecten van laden.

Lancering 2 nieuwe projectoproepen (!)

Er zijn 2 nieuwe projectoproepen gelanceerd: eentje over de verduurzaming van de e-commerce én eentje voor laadinfrastructuur t.b.v. bestelwagens, vrachtwagens en bussen.

Projectoproep verduurzaming van de e-commerce

Ben je een vzw, stichting zonder winstoogmerk, lokaal of regionaal bestuur? Dan kun je vanaf nu (tot 14 april 2023) een subsidieaanvraag indienen bij de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de verduurzaming van e-commerce. Subsidievragen tussen de € 30.000 en € 300.000 komen in aanmerking.

Geïnteresseerd? Onze logistieke specialisten Mark, Johan, Nils en Arthur helpen je graag verder en ondersteunen met alle liefde de subsidieaanvraag.

Projectoproep voor laadinfrastructuur voor stedelijke logistiek, vracht en bussen

Het Departement MOW lanceert een subsidie-oproep voor laadinfrastructuur voor bestelwagens, vrachtwagens en bussen. Het kan zowel gaan om laadinfrastructuur op publiek domein als voor locaties/depots op privaat domein. Investeringskosten voor de plaatsing en slimme aansluiting van laadinfrastructuur komen in aanmerking (cfr. hardware laadinfra, bekabeling, aanpassing van de elektriciteitsinstallatie en plaatsingskosten). De deadline voor indiening van een voorstel ligt vast op vr. 31 maart 2023. Meer info over deze oproep is beschikbaar via deze link.

Geïnteresseerd? Onze laadinfrastructuur specialisten Jannes, Arthur en Dries helpen je graag verder en ondersteunen met veel plezier de subsidieaanvraag.

Nieuwjaarsdiner TND

Twee weken geleden gingen we met alle collega’s gezellig dineren in Herentals om het nieuwe jaar te vieren. Samen met onze wederhelften genoten we van een rijkgevuld diner en werden de nieuwjaarswensen door onze Managing Director Mark uitgesproken. Enkele foto’s van de avond:

Voor Netwerkorganisaties