Studie effectiviteit EV beleid van gemeenten – Nu ook in California

[mp_row]

[mp_span col=”12″]

In opdracht van de Plug-in Electric Vehicle Collaborative (PEVC) voert zusterbedrijf van The New Drive APPM management consultants samen met UC Davis en Coast-to-Coast EV een studie uit naar de effectiviteit van EV beleidsmaatregelen van steden en gemeenten in Californië.
De studie is een vervolg op een vergelijkbare studie die APPM op dit moment voor de derde keer in Nederland uitvoert. Door middel van een statistische regressieanalyse onderzoeken we in deze studie de relatie tussen het aantal elektrische auto’s in een gemeente ten opzichte van het lokale EV beleid.

Daarbij houden we rekening met specifieke zoals het aantal inwoners, gemiddelde inkomen en de aanwezigheid van een leasemaatschappij.

Op basis van deze analyse kunnen we wetenschappelijk onderbouwen welke gemeentelijke beleidsmaatregelen effectief zijn om elektrisch rijden te stimuleren. Zo zien we dat enkele jaren gelden (2012) gemeenten als launching customer een significant effect hebben op het aantal elektrische auto’s in een gemeente. Inmiddels zien we een verschuiving naar bijvoorbeeld de mogelijkheden voor openbaar laden (2014). De studie kent een grote internationale belangstelling en is onder andere gepresenteerd op de EVS27 in Barcelona en EVS28 in Seoul.

The New Drive wil een dergelijke studie ook graag in België uitvoeren. Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met Arthur Vijghen (arthur.vijghen@thenewdrive.be) of Dries Keunen (dries.keunen@thenewdrive.be)
 

[/mp_span]

[/mp_row]

Voor Netwerkorganisaties