Dertig Vlaams-Brabantse bedrijven gescreend op elektrisch/aardgasvervoer

Via een gratis vlootscan gaat Voka-Kamer van Koophandel arr. Leuven vanaf november bedrijven in de regio helpen om het potentieel van (semi)elektrische en aardgasvoertuigen in hun bedrijfsmobiliteit te onderzoeken. Het project richt zich op 30 bedrijven op bedrijventerreinen in de regio en wordt gesteund door Agentschap Ondernemen.

vlootscanHet resultaat van de vlootscan is een advies op maat over de mogelijkheden voor (semi)elektrische en CNG voertuigen in de bedrijfsvloot. Een hands-on adviesgids beantwoordt de vraag of het financieel interessant is om te investeren in elektrische en/of aardgasvoertuigen. Daarnaast geeft de gids antwoord op praktische vragen zoals; wat kenmerkt rijden op elektriciteit of aardgas?’ en ‘hoe werkt laden en tanken?’.

Bedrijven kunnen tegen betaling tevens de vlootscan uitbreiden met onderzoek naar dagelijkse verplaatsingen, gedetailleerde kosten van de mobiliteit en de mogelijkheid voor tank- en laadinfrastructuur op het eigen terrein. Voka-Kamer van Koophandel arr. Leuven gebruikt de resultaten ook om de aanleg van een gemeenschappelijk elektrisch snellaadstation en CNG tankstation op het bedrijventerrein Haasrode Research te onderzoeken.

Voka-Kamer van Koophandel arr. Leuven werkt voor de vlootscans samen met The New Drive / APPM, een consortium van twee studiebureaus, gespecialiseerd in duurzame mobiliteit. The New Drive heeft kennis op het gebied van de voertuigfiscaliteit en totale kosten (TCO). APPM heeft in Nederland een brede expertise op het gebied van elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur. The New Drive / APPM ontwikkelde op vraag van Voka-Kamer van Koophandel arr. Leuven een nieuwe mobiliteitsscan, die toelaat om snel en efficiënt inzicht te geven in de kosten van nieuwe voertuigen.

Bent u een Vlaams-Brabants bedrijf uit de regio Leuven/Hageland of wilt u meer informatie?

Meld u hier aan »

Voor Netwerkorganisaties