Opdrachtgever

EDF Luminus

EDF Luminus

Onze aanpak

01 Onderzoeken autofiscaliteit en -subsidies

The New Drive heeft eerst de fiscaliteit en subsidies voor bedrijfswagens en utilitaire voertuigen voor bedrijven onderzocht. De conclusie van dit onderzoek was dat het in verschillende situaties economisch voordelig is om elektrisch te rijden, ten opzichte van diesels. Aan de hand van de Total Cost of Ownership kunnen reële kosten en fiscale incentives gecombineerd worden. Daarnaast onderzocht The New Drive ook hoe de well-to-wheel uitstoot van auto’s berekend kan worden.

02 Opstellen stappenplan

De doelstelling van de tweede stap was het ontwikkelen van een stappenplan om zo eenvoudig en snel mogelijk een vergelijking te maken van een elektrische en brandstofauto. Dit werd gedaan op basis van verschillende scenario’s waarin meerdere stappenplannen langs elkaar werden gelegd.

03 Ontwikkelen concept lay-out

Vervolgens ontwikkelde The New Drive meerdere wireframes om een lay-out te ontwikkelen. Door met wireframes te werken wordt het resultaat voor samenwerkende partners direct visueel inzichtelijk, zonder al te zwaar te focussen op het design (kleuren, lettertypes, etcetera). Het resultaat was een definitieve lay-out, op basis waarvan programmeurs en designers direct konden werken in de volgende stap.

04 Programmeren en ontwerpen

Op basis van voorgaande stappen kon de calculator geprogrammeerd en ontworpen worden. Na een uitgebreide test (ondermeer op berekeningen en grafisch) werd de TCO Calculator goedgekeurd voor lancering.

05 Lanceren en communiceren

Tot slot is de TCO Calculator online geplaatst en voorzien van ondersteunende teksten. De calculator is voorgesteld op de Mobimix Beurs in Tour & Taxi’s.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!