Publicatie ‘Gids elektrisch rijden voor lokale overheden’

Met enige trots en blijdschap melden we dat de ‘Gids elektrisch rijden voor lokale overheden’ digitaal raadpleegbaar is. Via de link kan de gids gedownload worden. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein lanceerde de gids op zaterdag 10 december 2016. Via de gids willen we gemeente informeren, inspireren en vooral activeren om aan de slag te gaan met elektrisch rijden.

Naast een introductie over elektrisch rijden in jouw stad of gemeente is de gids opgemaakt volgens drie delen:

  • Deel 1: basisinformatie elektrisch rijden
  • Deel 2: elektrisch rijden in de praktijk brengen
  • Deel 3: inspiratie: verder kijken dan laadpalen en wagenpark

Het eerste deel omvat, zoals de titel het zegt, algemene basic informatie over elektrisch rijden: gaande van kenmerken van elektrisch rijden tot het beleidskader en de toepasselijke wetgeving. In deel twee vind je hoe je elektrische mobiliteit in jouw gemeente in de praktijk brengt: van een beleidsvisie opmaken, publiek toegankelijke oplaadpalen voorzien tot het elektrificeren van het wagenpark. Het derde deel van de gids werkt voornamelijk inspirerend, hierbij komen ideeën, voorbeeldprojecten en best practises van andere gemeente aan bod.

Via de gids hopen we jullie allen warm te maken om actief in te zetten op elektrisch rijden in jouw gemeente. Alle Vlaamse steden en gemeenten ontvangen binnenkort aan aantal papieren exemplaren van de gids.

Namens de projectpartners (APPM, I-Line, Politeia en The New Drive) die hebben meegewerkt aan de realisatie van deze gids wensen we jullie alvast veel leesplezier!

Meer informatie over de gids elektrisch rijden is te bekomen bij Dries Keunen (dries.keunen@thenewdrive.be)

Delen

Geef een reactie

(required)

(required)

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!